Tuinberegening

Automatische tuinberegening voor uw gazon of op sportterreinen

Automatische tuinberegening en druppelbevloeiing behoren tot de kernactiviteiten van Aqua Projects uit Ertvelde (Evergem). Met onze installaties zal uw beplanting of gazon beregenen dus kinderspel worden. 

Beregening werkt volledig automatisch door middel van een beregeningscomputer waaraan een regensensor gekoppeld is. Als u dat wenst, kan u die vanop afstand bedienen via een app op uw smartphone. Omdat het beregeningssysteem met het dichtstbijzijnde weersstation in verbinding staat, zullen uw planten en gras nooit te veel of te weinig water krijgen. Zo houden we dus rekening met de juiste waterbehoefte, zonder onnodig water te verspillen. 

Wij werken trouwens geregeld samen met tuinaanleggers die ons aanstellen om bij hun klanten automatische tuinberegening te installeren. Steekt u liever zelf de handen uit de mouwen? Opteer dan voor een zelfbouwpakket, waarbij u uw eigen beregeningssysteem kan aanleggen. Daarover verschaffen we u met plezier de nodige inlichtingen.

waterpomp installeren
bewateringssysteem aanleggen

Automatische tuinberegening laten aanleggen?

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!

druppelaar
beregeningspompen tuin

Tuinberegening met gelijkmatige druppelbevloeiing

Het verschil tussen tuinberegening en druppelbevloeiing is dat die laatste vooral in bloemperken, tussen struiken en langs hagen ingezet wordt. Water wordt daarbij rechtstreeks tot aan de voet van de beplanting gevoerd met behulp van slangen.

Die hebben openingen (oftewel druppelaars) die zich op regelmatige afstand van elkaar bevinden. Zo kan het water gelijkmatig verdeeld worden. Voor bomen in het bijzonder gebruiken we boombuizen, waardoor het water tot in de kern van de wortel komt en de kern tegelijkertijd verlucht wordt.

Bij micro-irrigatie hanteren we kleine sprinklers en druppelaars die voornamelijk in bloempotten, op balkons en in plantvakken ingezet worden. Hoe druppelbevloeiing precies in z’n werk gaat, kan u in onze fotogalerij ontdekken.

Interesse om druppelbevloeiing aan te kopen? Wij installeren het sproeisysteem zorgvuldig in uw tuin. Vraag gerust een plaatsbezoek aan om de mogelijkheden met ons te bespreken.